Cabaret uit Haarlem

stadskeur: Haarlem
meesterteken: hoofd naar links = Hendrik van Kempen II
jaarletter: C = 1737
gehalte: grote keur (Hollandse leeuw)
kwaliteit: uitstekend
afmetingen: l = 18,0 cm, b = 18,0 cm
gewicht: 259 gr
bijzonderheden: Het vierkante cabaret is vervaardigd in de Lodewijk XIV stijl. In de vier hoeken zijn uitstulpingen aangebracht door middel van C-voluten. Het cabaret is op de onderzijde gekeurd met het meesterteken, de stadskeur van Haarlem, de Hollandse leeuw en de jaarletter. Ook een trembleersteek is op de onderzijde aangebracht.
Op de voorzijde van het cabaret zijn familiewapens gegraveerd: van Elbert Baron van Hochepied (links) en zijn echtgenote Anna Margaretha Boelema (rechts). Zij traden op 25 november 1735 in Haarlem in het huwelijk. Anna Margaretha Boelema was de enige dochter van Gerard Boelema en zijn vrouw Anna Craije. Gerard Boelema was actief in de politiek van de gemeente Haarlem. Van 1721 tot 1730 was hij schepen en lid van de Raad van Haarlem. In 1737 en 1738 was hij burgemeester van de stad Haarlem. Elbert Baron de Hochepied was de Nederlandse consul in Turkije. Zowel Elbert Baron de Hochepied als zijn echtgenote Anna Margaretha Boelema zijn in Istanbul overleden in respectievelijk 1763 en 1756.
Hendrik van Kempen II was de zoon van Abraham van Kempen en Hendrikje Jans. Hij treedt in 1713 in het huwelijk met Margarietje Meenharst. Hij was zilversmid in Haarlem van 1713 tot 1748.
prijs: op aanvraag
 

Ik heb interesse