Overige voorwerpen

 

Overige voorwerpen 
Op deze pagina worden zilveren voorwerpen getoond, waarvan de stad onbekend is, doordat de stadskeur onleesbaar is of omdat de maker en de stad niet bekend zijn. Daarnaast worden voorwerpen aangeboden die een relatie hebben met antiek Nederlands zilver.


17e eeuws miniatuur beker

stadskeur: niet aanwezig
meesterteken: niet aanwezig
jaarletter: niet aanwezig
gehalte: grote keur zilver
kwaliteit: uitstekend
afmetingen: h = 5,4 cm
gewicht: 21 gr
bijzonderheden:
De zeskantige miniatuur beker staat op een hoge voet, die voorzien is van drie ondersteuningen, ieder met een ring. Ook de voetplaat is zeslobbig. De miniatuur beker is op elk van de zes kanten voorzien van een gravering van een Franse lelie.
Het miniatuur is niet gemerkt, maar duidelijk afkomstig uit de 17e eeuw. Een identieke miniatuur beker met dezelfde gravering is afgebeeld op pagina 145  in 'Tall and Small' van Aardewerk Antiquairs.
prijs: € 790

Meer informatie

Boekje met keurtekens

Tweede druk van het boekje 'Nederlandse  Zilverkeuren tot 1807'. In dit boekje wordt per stad een korte uitleg gegeven over het (indien aanwezige) gilde. Daarnaast worden de verschillende uitvoeringen van de stadskeuren vermeld, de jaarletter reeksen en  wordt iets vermeld over de gehaltes en gehalte keuren. De oplage is gelimiteerd, dus op = op.
De prijs van het boekje bedraagt € 25,=, exclusief € 4,= verzendkosten.

Meer informatie